Skip links

Σχετικά με την Tokaido

Η Tokaido (東海堂, Tōkaidō) είναι συνώνυμο της αριστείας στον κόσμο του εξοπλισμού πολεμικών τεχνών. Ιδρύθηκε το 1958 από τον Shizuo Sugiura, έναν λάτρη και αθλητή πολεμικών τεχνών.

O Shizuo Sugiura, είναι ο παλαιότερος κατασκευαστής στον κόσμο που είναι αφιερωμένος στην παραγωγή υψηλής ποιότητας στολών καράτε, ζωνών και συναφών αξεσουάρ.

Με έδρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας και υπό τη διαχείριση της οικογένειας Sugiura, η Tokaido έχει θέσει το πρότυπο αριστείας για τις στολές πολεμικών τεχνών σε παγκόσμιο επίπεδο.

TOKAIDO JAPAN

Ιστορία και Κληρονομιά

Η ίδρυση της Tokaido απορρέει από το όραμα του Shizuo Sugiura. Παρατηρώντας τις μοναδικές απαιτήσεις των ασκούμενων στο καράτε, οι οποίοι προηγουμένως χρησιμοποιούσαν βαρύτερες στολές τζούντο, ο Sugiura αξιοποίησε την εμπειρογνωμοσύνη του στη βιομηχανία ενδυμάτων για να δημιουργήσει εξειδικευμένες στολές καράτε.

Η αφοσίωσή του οδήγησε στην ίδρυση της Tokaido, που μεταφράζεται ως “Κατάστημα Ανατολικής Θάλασσας“, αντικατοπτρίζοντας την πατρίδα του στην ανατολική ακτή του νησιού Honshū.

Οι στολές της Tokaido απέκτησαν φήμη μέσω της συνεργασίας με την Ιαπωνική Ένωση Καράτε (JKA). Η σχολαστική χειροτεχνία και η συνεχής βελτίωση βάσει των ανατροφοδοτήσεων από κορυφαίους δασκάλους έκαναν την Tokaido την προτιμώμενη επιλογή για τους ασκούμενους στο καράτε. Σημειωτέον, οι δάσκαλοι καράτε που εμφανίζονται στη σειρά “Best Karate” του Masatoshi Nakayama φορούσαν στολές Tokaido, εδραιώνοντας τη φήμη της μάρκας.

Αριστεία στα προϊόντα

- Tokaido Japan

❝ Η Tokaido προσφέρει δύο κύρια στυλ στολών καράτε: μια τυπική έκδοση για τακτική προπόνηση και αγώνες κάτα (patterns), και μια ελαφρύτερη έκδοση για αγώνες κουμίτε (sparring). ❞

Κάθε στολή είναι σχολαστικά κομμένη και ραμμένη στο χέρι, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη ποιότητα και αντοχή.

Οι στολές της Tokaido είναι εγκεκριμένες και νόμιμα εξουσιοδοτημένες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε (WKF), επιτρέποντας στους αθλητές να αγωνίζονται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς με εγκεκριμένο εξοπλισμό από την WKF. Επιπλέον, η Tokaido προσφέρει μια μοναδική ιαπωνική κοπή, διαφορετική από άλλες στολές Gi (στολές καράτε), παρέχοντας ανώτερη εφαρμογή και άνεση προσαρμοσμένη στις ειδικές ανάγκες των ασκούμενων στο καράτε.

Εκτός από τις στολές, η Tokaido παρέχει εξατομικευμένα κεντήματα, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των ασκούμενων και των βαθμολογιών, και παράγει σήματα και ετικέτες που συνάδουν με τους μεγάλους οργανισμούς καράτε. Για τους κορυφαίους ασκούμενους καράτε με βαθμό 3ου νταν ή υψηλότερο, η Tokaido προσφέρει ειδικές στολές που κατασκευάζονται από τους αρχιμάστορες Genzo και Waisetsu, αποτυπώνοντας την προσωποποιημένη αριστεία.

Ανταγωνιστικές Τιμές

Παρά το γεγονός ότι είναι ο παλαιότερος και πιο αναγνωρισμένος κατασκευαστής στολών καράτε, η Tokaido προσφέρει πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι ασκούμενοι λαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα χωρίς να θυσιάζουν την οικονομική προσιτότητα.

Παραδοσιακή Χειροτεχνία

Η Tokaido είναι μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες εταιρείες στον κόσμο που εξακολουθούν να κατασκευάζουν στολές Gi στην Ιαπωνία. Κάθε στολή κατασκευάζεται από ιαπωνικό βαμβάκι και δημιουργείται με το χέρι, διατηρώντας παραδοσιακές τεχνικές και εξασφαλίζοντας ανώτερη ποιότητα και αυθεντικότητα.

Παγκόσμια Εμβέλεια

Με έδρα το Kōjimachi, στο Τόκιο και μια παραγωγική εγκατάσταση στη Ναγκόγια, η Tokaido διατηρεί ισχυρή εγχώρια παρουσία. Η εταιρεία λειτουργεί επίσης ένα διεθνές γραφείο στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαθέτει πολυάριθμα γραφεία και σημεία πώλησης σε όλη την Ιαπωνία, εξασφαλίζοντας παγκόσμια προσβασιμότητα στα κορυφαία προϊόντα της.

TOKAIDO JAPAN

Γιατί να επιλέξετεTokaido

SENDO HELLAS

Στη Sendo Hellas, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε οι επίσημοι συνεργάτες και διανομείς της Tokaido στην Ελλάδα.

Η αποστολή μας είναι να φέρουμε τις καλύτερες στολές και εξοπλισμό πολεμικών τεχνών στην ελληνική αγορά, βοηθώντας τους ασκούμενους να επιτύχουν αριστεία στην προπόνηση και τους αγώνες τους.